Снимка Булфото, архивВицепремиерът Томислав Дончев коментира пред : Хората не са

...
Снимка Булфото, архивВицепремиерът Томислав Дончев коментира пред : Хората не са
Коментари Харесай

Дончев: В момента се търси обяснение за големия брой смъртни случаи в България

Снимка Булфото, списък

Вицепремиерът Томислав Дончев разяснява пред: Хората не са статистика - когато си тръгне непосредствен човек, една част от света ти изчезва. Не очаквайте от мен нахален отговор " оправяме се ". В момента се търси пояснение за огромния брой смъртни случаи в България, една от аргументите евентуално е неприятният здравословен статус на българите. 

Пролетта беше друго - вирусът беше безусловно чужд, единственото, което имаха лекарите, освен нашите, само че и тези в Европа, бяха медицинските протоколи от Китай. От тогава мина доста време, печален факт е, че макар опита на системата, има хора, които не съумяват да излязат живи от лечебните заведения, добави Дончев.

Когато приказваме за ограничаващи ограничения, водещата дума имат лекарите и здравните експерти, работата на политиците е да ги претворят в законови текстове. Реалната политика е микс, композиция сред политически цели, програмата на държавното управление и вземане предвид с конюнктурата на публичните стремежи, тъй като другото е политика напук, което не е добра политика.

Дончев изясни, че формите на поддръжка в този момент са радикално разнообразни от методите, по които страната е вложила пари досега. Тогава е имало дълъг цикъл - най-малко една година, с цел да се стигне до действителна инвестиция. У нас първите пари през май съумяха да стигнат до затруднените, имащи потребност от тях, за към 2 месеца, уповавам се в този момент да сме доста по-бързи, съобщи още вицепремиерът.

На въпроса дали ГЕРБ се готви да ръководи следващата година, Дончев отговори, че една политическа мощ би трябвало да взе участие в изборите с желанието да ръководи.

Вицепремиерът разяснява и митингите през последните месеци, като изясни, че в ръководството е имало " ослепителен, чист конфликт сред държавния и партийния интерес ".

За нас, в случай че гледаме от партийния интерес, беше доста по-изгодно да подадем оставка през лятото. Факт е, че престоят в Министерския съвет от лятото насам носи политически вреди, добави още Дончев.

На въпроса къде се вижда след една година, вицепремиерът отговори, че преди всичко се надява да е жив и здрав. Едно от огромните ми стремежи е да мина целия маршрут Ком-Емине, който лишава 21 дни и все не мога да ги намеря, призна Дончев.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР